ЗСУ зафіксували «нетипову поведінку» окупантів на Запорізькому напрямку.

Автобуси окупантів на автошляху
Автобуси окупантів на автошляху

На Запорізькому напрямку за останні три доби не сталося жодних штурмів російських військ, що є несподіванкою. Про це заявив речник Оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій під час телемарафону.

"Ситуація в "Таврії" характеризується зниженням інтенсивності бойових дій. В Запорізькій області протягом останніх трьох днів не було жодних штурмів з боку росіян", - зазначив Лиховій.

За словами Лиховія, це говорить про те, що росіяни не здійснюють активних дій на цій ділянці, але присутність їх військ є очевидною.

Речник підкреслив, що українські військові продовжуватимуть спостерігати за ситуацією, оскільки така поведінка росіян вкрай рідкісна для останнього періоду кризи.

"Певна активність залишається на Придніпровському напрямку, де противник намагається вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Проте, лише вчора був один ворожий штурм на позиції наших підрозділів в районі села Кринки", - додав Лиховій.

За словами військового, цей штурм виявився невдалим, і загальних втрат сил ЗСУ не було. Речник також зазначив, що ці події не пов'язані з Курською операцією, оскільки росіянам не вистачає ресурсів для одночасного наступу по кількох напрямках.

"Є певні підстави говорити, що кількість артилерійських обстрілів на наших позиціях теж зменшується. За останню добу було 280 обстрілів наших позицій з використанням близько 1450 снарядів, що менше, ніж місяць тому", - розповів він.

Проте, за словами Лиховія, росіяни продовжують активно використовувати авіацію. Вони здійснили шість авіаударів і випустили шість керованих авіабомб і 60 некерованих авіаракет як на Запорізькому, так і на Херсонському напрямках. Українські війська завдають значні втрат противнику.

"Вчора російська армія зазнала втрат в розмірі 69 осіб. Це включає як втрати військовослужбовців, так і майнові втрати – озброєння, техніка та інші об'єкти", - розповів речник.

Нагадаємо, що російські війська, які намагаються стримати наступ ЗСУ в Курській області, отримують менше ресурсів, ніж ті, хто безпосередньо воює на території України.

Як повідомлялося, російські війська обстріляли дитяче кафе в Запорізькій області, у результаті чого поранені троє дітей, одна з них у тяжкому стані.

Зазначимо, що Україна контролює у Курській області територію площею 1263 квадратних кілометри та 93 населених пункти.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua