Зустріч Зеленського із Шольцем: про що домовилися лідери України та Німеччини у Нью-Йорку.

Зустріч Зеленського із Шольцем у Нью-Йорку
Зустріч Зеленського із Шольцем у Нью-Йорку

Зустріч Зеленського з канцлером Німеччини: підтримка і мир

Президент України Володимир Зеленський 23 вересня 2024 року зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Нью-Йорку, повідомляє Офіс Президента України.

На зустрічі обговорювалась безпекова ситуація в Україні та на полі бою. Зеленський висловив вдячність Німеччині за підтримку, зокрема за надання систем протиповітряної оборони. За інформацією Офісу Президента, Німеччина вже надала Україні допомогу на суму 35 млрд євро.

У лідерів також була згадана подальша співпраця в рамках міжнародних форматів та обговорені спільні кроки для наближення справедливого миру. Зеленський підкреслив, що Україна не підтримає зовсім жодних альтернативних мирних ініціатив, які можуть розколоти єдність міжнародної спільноти.

Зеленський у своєму телеграм-каналі написав: "Зустрівся з Олафом Шольцом. Говорили про те, як зробити справедливий мир ближчим. Головне – зберігати єдність. Наша Формула миру створена саме для цього, і ми провели успішний перший Саміт миру. Готуємо зараз другий".

Зеленський також передав подяку Німеччині за підтримку, наголосивши, що спільними зусиллями вже вдалося врятувати тисячі життів і зміцнити безпеку для всієї Європи.

Крім того, Президент України заявив у США, що "наступні місяці визначать десятиліття".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua