18-річна велосипедистка померла у лікарні після падіння на юніорському чемпіонаті світу.

Юна велосипедистка на чемпіонаті світу
Юна велосипедистка на чемпіонаті світу

Швейцарська велосипедистка померла від травми голови на чемпіонаті світу

18-річна Муріель Фуррер зі Швейцарії померла у лікарні від травми голови, отриманої під час гонки на чемпіонаті світу з велоспорту-2024. Згідно з заявою Міжнародного союзу велосипедистів (UCI), Фуррер отримала тяжку травму голови під час групової гонки 26 вересня і була доставлена вертольотом до лікарні у Цюриху. У заяві також зазначено, що стан велосипедистки був дуже серйозним. Точні причини аварії поки не відомі.

Муріель Фуррер вперше брала участь в чемпіонаті світу з велоспорту і досягла 44-го місця. Раніше вона двічі займала 21-ше місце серед юніорок.

Гонки проходили в складних погодних умовах зі сильним дощем. Організатори вирішили не переносити змагання. Проте, інцидент з Фуррер підніс питання безпеки учасників і можливої необхідності переносу змагань при небезпечних умовах.

«Фуррер отримала важку травму голови і перебуває у вкрай важкому стані. Міжнародний союз велосипедистів (UCI) та Федерація велоспорту Швейцарії уважно стежать за розвитком подій і нададуть оновлену інформацію якнайшвидше», - заявили представники UCI.

Смерть українського боксера Аркадія Карцана

25-річного боксера та члена збірної України Аркадія Карцана залишив нас 17 вересня. Він перебував у коматозному стані протягом трьох днів і не зміг повернутися до свідомості. Причини смерті поки не відомі.

Аркадій Карцан був майстром спорту міжнародного класу з боксу і багаторазовим чемпіоном України. Він представляв Україну на Європейських іграх-2023, де зупинився на стадії 1/8 фіналу.

У 2023 році Карцан став чемпіоном України з боксу у категорії 92 кг. В 2015 році він також здобув звання чемпіона Європи серед юніорів.

"Він завжди прагнув перемоги і мріяв стати олімпійським чемпіоном. Боксерська родина висловлює щирі співчуття сім'ї Карцана. Він завжди залишиться в нашій пам'яті", - заявила Федерація боксу України.

Раніше головний тренер збірної України з боксу повідомив, що Аркадію Карцану було важко психологічно після неуспішних виступів на турнірі в Дебрецені в січні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua