24-та ОМБр спростувала «вклинення» окупантів в оборону ЗСУ біля Часового Яру (оновлено).

Військові автівки біля Часового Яру
Військові автівки біля Часового Яру

Речник бригади Андрій Полухін заявив, що інформація про "вклинення" в оборону українських захисників є неправдивою.

"Ситуація там така: туди, як ми й раніше казали, входять російські малі піхотні групи. Заходять і не виходять, бо стають заблокованими через контроль наших дронів. Окупанти там знаходяться тимчасово, наші хлопці їх одразу звідти вибивають... Тобто, закріпленням чи вклиненням це не можна назвати, якимось рухом по лінії оборони", - сказав Полухін.

Раніше представник 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Петричак заявив, що російським силам вдалось "вклинитися" в українську лінію оборони біля Часового Яру та перетнути канал Сіверський Донець - Донбас.

"На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої. Ситуація була напруженою упродовж останнього місяця й не було жодного дня, коли окупанти не намагалися штурмувати", - зауважив він.

Петричак зазначив, що російська армія адаптувалась до погодних умов та змогла перейти канал.

"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Нині він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз всі сили бригади направлені на те, щоб знищити окупанта в тій зоні, де він зараз заблокований. Ситуація під контролем", - додав представник бригади.

За словами військового, ситуація в зоні відповідальності 24 ОМБр залишається складною, оскільки чисельність піхоти російської армії перебільшує українські сили. Також армія РФ намагається "протисунути" до фронту та "прорвати" українську лінію оборони, а також обстрілює Часів Яр з авіації, некерованих ракет, РСЗВ "Град" тощо, але оборона міста продовжується.

Нагадаємо, Росія може відправити військових з Північної Кореї на зимові штурми Покровська в Донецькій області чи на інші важливі ділянки фронту на сході України. Таку версію наводить The Guardian.

Кремль встановив своїм військам нові дедлайни: до 1 лютого 2025 року - повернення повного контролю над Курською областю, бо до 15 жовтня цього року вони цього не зробили.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua