Як до війни в Україні: Глава Shell заявив, що енергетична криза в Європі завершилася.

Голова Shell про енергетичну кризу
Голова Shell про енергетичну кризу

Енергетична криза в Європі закінчилася, - заявив гендиректор Shell

Генеральний директор компанії Shell Ваель Саван заявив, що енергетична криза в Європі нарешті закінчилася. За його словами, ціни на енергоносії та коливання на ринку повернулися до рівнів, які були до конфлікту з Росією в Україні в лютому 2022 року.

"Ми бачимо, що в усьому енергетичному комплексі цього кварталу, можливо, більше, ніж у будь-якому з попередніх за останній час, ми повертаємося до нормалізованого рівня цін та маржі, який був до 2022 року", - сказав Саван в інтерв'ю Financial Times.

Він додав, що ціни на газ, нафту та електроенергію знизилися та стабілізувалися.

Незважаючи на оптимістичні новини, Саван підкреслив, що компанія готується до нестабільного періоду під час енергетичного переходу. Shell заявила про вищі, ніж очікувалося, прибутки у другому кварталі - $6,3 млрд, що на $1,2 млрд більше, ніж рік тому. Крім того, компанія повідомила про зменшення витрат на $1,7 млрд та зниження чистого боргу більш ніж на $2 млрд.

Саван наголосив, що Shell прагне зберегти цільовий показник повернення 30-40% оперативного грошового потоку акціонерам навіть за умов високих цін на нафту, але і при їх падінні до рівня $50 за барель. При ціні $40 за барель компанія продовжуватиме виплачувати дивіденди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua