Як подякувати військовому, не створюючи незручностей: прості правила.

Подяка військовому: правила уникнення незручностей
Подяка військовому: правила уникнення незручностей

Перша леді Олена Зеленська представила нову частину освітнього серіалу

Перша леді Олена Зеленська представила нову частину освітнього серіалу "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія". У ній пояснюється, як подякувати військовим, не створюючи їм незручностей. Про це перша леді повідомила у своєму телеграм-каналі.

"Виразити свої відчуття можна словами, жестами або діями. Наприклад, сказати: 'Дякую за службу'. Або використати жест 'Завдяки тобі', приклавши праву долоню до грудей. Виявити вдячність незнайомому ветерану також доречно поглядом, усмішкою, схилянням голови", - йдеться в рекомендаціях.

Психологи радять не переривати людину, якщо вона зайнята; без дозволу не купувати кави та не пропонувати грошей; запитати, чи доречно пригостити людину; уточнити, які потреби має воїн чи його підрозділ.

"Від помилок у спілкуванні не застрахований ніхто. Суспільство лише формує нову етику комунікації, що враховуватиме досвід і воїнів, і цивільних. У цьому процесі цілком нормально помилятись і просити вибачення", - зазначають фахівці.

Рекомендується не соромитися питати прямо, як можна зробити взаємодію кращою для обох сторін. Не боятися казати про свої наміри й почуття, пробувати й дякувати.

"Людина, яка хоче подякувати, має відчувати момент. Передусім щоб не бути нав'язливою в цій подяці. Це має бути тиха, спокійна вдячність за внесок військового", - ділиться один із героїв освітнього серіалу, військовослужбовець 114-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України Дмитро Кулібаба.

Зазначимо, що освітній серіал "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія" створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації в межах комунікаційної кампанії "Ти як?" Всеукраїнської програми ментального здоров'я.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua