Як зварити столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини: хитрість, про яку знають не всі.

Столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини
Столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини

Багато господинь готують буряк двома способами. Хтось варить на плиті, а хтось - запікає у духовці.

Дуже швидко приготувати буряк можна в мікрохвильовій печі, пише glavred.

Як готувати буряк в мікрохвильовці

Для приготування буряка в мікрохвильовці для початку підготуйте коренеплід помийте його і обріжте хвостик. Потім беремо ємність, яка підходить для використання в НВЧ-печі і наливаємо воду. Після цього кладемо в воду буряк і ставимо посудину в мікрохвильовку.

Час приготування буряка в мікрохвильовій печі залежить від її потужності. Для закінчення приготування переконайтеся в готовності буряка.

Процес приготування

Досвідчені господині знають кілька незвичайних прийомів, які можуть допомогти приготувати буряк в мікрохвильовій печі.

Для збільшення швидкості приготування необхідно зробити ножем кілька проколів в кожному коренеплоді. Крім того, буряк потрібно затягнути харчовою плівкою, для запікання у НВЧ-печі.

Скільки за часом варити буряк в мікрохвильовці

Час приготування буряка залежить від кожного конкретного коренеплоду. Зовсім маленькі готуються приблизно за 5 хв.

Однак більші коренеплоди потрібно готувати в мікрохвильовій печі 8-10 хвилин. При цьому перевіряйте ступінь готовності коренеплоду ножем або виделкою. При необхідності продовжіть процес приготування ще на 5 хв.

Як дуже швидко зварити буряк

Візьміть відповідну ємність (каструлю) і помістіть в неї буряк;

Залийте гарячою водою, щоб коренеплоди повністю занурилися в неї і поставте на вогонь;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звариться за 10 хв: лайфхак, як швидко приготувати буряк

Після закипання необхідно варити буряк не менше 15-20 хвилин;

Потім зварений буряк помістіть під холодну припливну воду;

Після цього буряк можна очистити від шкірки і вживати в їжу або використовувати для приготування різних страв.

Буряк це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч неймовірних страв. Не всім подобається його смак, а тому дехто не включає цей коренеплід у свій раціон.

Але є дуже легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише відварювати, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка в духовці зберігає корисні властивості овоча і додає йому кращого та насиченішого смаку., Gazeta.ua зібрала поради, як запекти буряк у фользі або рукаві.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua