Як зварити столовий буряк у мікрохвильовці за хвилини: хитрість, про яку знають не всі.
Багато господинь готують буряк двома способами. Хтось варить на плиті, а хтось - запікає у духовці.
Дуже швидко приготувати буряк можна в мікрохвильовій печі, пише glavred.
Як готувати буряк в мікрохвильовці
Для приготування буряка в мікрохвильовці для початку підготуйте коренеплід помийте його і обріжте хвостик. Потім беремо ємність, яка підходить для використання в НВЧ-печі і наливаємо воду. Після цього кладемо в воду буряк і ставимо посудину в мікрохвильовку.
Час приготування буряка в мікрохвильовій печі залежить від її потужності. Для закінчення приготування переконайтеся в готовності буряка.
Процес приготування
Досвідчені господині знають кілька незвичайних прийомів, які можуть допомогти приготувати буряк в мікрохвильовій печі.
Для збільшення швидкості приготування необхідно зробити ножем кілька проколів в кожному коренеплоді. Крім того, буряк потрібно затягнути харчовою плівкою, для запікання у НВЧ-печі.
Скільки за часом варити буряк в мікрохвильовці
Час приготування буряка залежить від кожного конкретного коренеплоду. Зовсім маленькі готуються приблизно за 5 хв.
Однак більші коренеплоди потрібно готувати в мікрохвильовій печі 8-10 хвилин. При цьому перевіряйте ступінь готовності коренеплоду ножем або виделкою. При необхідності продовжіть процес приготування ще на 5 хв.
Як дуже швидко зварити буряк
Візьміть відповідну ємність (каструлю) і помістіть в неї буряк;
Залийте гарячою водою, щоб коренеплоди повністю занурилися в неї і поставте на вогонь;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звариться за 10 хв: лайфхак, як швидко приготувати буряк
Після закипання необхідно варити буряк не менше 15-20 хвилин;
Потім зварений буряк помістіть під холодну припливну воду;
Після цього буряк можна очистити від шкірки і вживати в їжу або використовувати для приготування різних страв.
Буряк це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч неймовірних страв. Не всім подобається його смак, а тому дехто не включає цей коренеплід у свій раціон.
Але є дуже легкий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише відварювати, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка в духовці зберігає корисні властивості овоча і додає йому кращого та насиченішого смаку., Gazeta.ua зібрала поради, як запекти буряк у фользі або рукаві.
Читайте також
- Як приготувати шпроти у чайній заварці: цей рецепт стане улюбленим
- Захочете приготувати ще: печиво з варенням, яке "зметуть за хвилини"
- Ситний сніданок по-мексиканськи: кесаділья з куркою за 10 хв.
- Бюджетно і ситно: як приготувати запіканку з капусти та сиру на вечерю
- Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир
- Як швидко приготувати сніданок з лаваша: ситний рецепт, щоб не зголодніти до обіду