Японія змінює прем'єр-міністра: що про нього відомо.

Фото нового прем'єр-міністра Японії
Фото нового прем'єр-міністра Японії

Сігера Ісіба став новим лідером Ліберально-демократичної партії Японії, перемігши Санае Такаїті. Після двох турів голосування він отримав 215 голосів, а його опонент - 194 голоси. Інші кандидати, зокрема дві жінки, також брали участь у виборах.

Оскільки Ліберально-демократична партія контролює парламент, Ісіба стане наступним прем'єр-міністром Японії наступного тижня. Ця зміна має велике значення для повернення довіри громадськості після скандалу з фінансовими маніпуляціями у партії.

Після втрати довіри громадськості і виявлення фінансових маніпуляцій, прем'єр-міністр Фуміо Кішіда вирішив не брати участь у повторних виборах на пост голови ЛДП. Його уряд буде припинено 1 жовтня, а новий лідер партії і прем'єр-міністр створять новий уряд. Хоча поточний склад парламенту має право продовжити свої повноваження до жовтня 2025 року, очікується, що новий прем'єр оголосить дострокові вибори.

Спостерігачі передбачають, що наступник Кішіди стикається з рядом викликів, включаючи зростання цін, ескалацію геополітичної напруженості та зміну президента США на наступний рік.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

По цій темі