Армія окупантів вперше зіткнулася з кадровим недобором – Буданов.

відображення бійців армії окупантів
відображення бійців армії окупантів

Проблеми з мобілізацією в Росії почалися 3 місяці тому, заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Незважаючи на великі грошові премії, кількість добровольців різко зменшується, і біля 10% вакансій залишаються незаповненими. Про це повідомляє Forbes.

«Мобілізація в Росії не є такою простою, як здається. Проблеми з лицемірством в РФ почалися близько 3 місяців тому. Не всім це відомо. До цього моменту в Росії не було проблем з мобілізацією», - сказав Буданов.

За його словами, на початку війни противник оголосив часткову мобілізацію і намагався привабити людей значними грошовими преміями, але цього виявилося недостатньо для залучення нових солдатів. Багато людей пішли воювати як добровольці або були переведені зі строкової служби на контрактну.

«Замисліться, чому ворог постійно підвищує розмір одноразової грошової премії за укладання контракту? Суми досягли до 2 млн російських рублів в залежності від регіону. Це великі гроші для Росії. Відповідь очевидна - кількість добровольців різко зменшується. І в останні місяці РФ вперше зіткнулася з браком кадрів. Згідно з планом мобілізації в РФ відбулася майже 10% набір», - пояснює глава ГУР.

Буданов зазначив, що зараз Міноборони РФ докладає зусиль, щоб виправити цю ситуацію. Ворог розуміє, що якщо війна триватиме довго, то до літа 2025 року Росія зіткнеться з дилемою: або зупинити все, або провести повторну масштабну мобілізацію. Ворог буде тягнути до останнього, оскільки масштабна мобілізація може серйозно похитнути політичну ситуацію, на думку керівництва РФ.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін підвищив одноразову виплату росіянам та іноземцям, які уклали контракт з Міноборони РФ для участі війні проти України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua