Батьки обожнювали одне одного і дітей: друзі загиблої родини Базилевичів поділилися спогадами .

Друзі родини Базилевичів діляться спогадами
Друзі родини Базилевичів діляться спогадами

Учора, 6 вересня, мешканці Львова прощалися з родиною Базилевич, яка загинула внаслідок ракетно-дронового удару 4 вересня. Євгенія Базилевич та її доньки Ярина (21 рік), Дарина (18 років) та Емілія (7 років) були угрупованню "Пласт". За ними залишились висловити слова скорботи та згадки.

Близькі та друзі родини Базилевич розповіли, що це була особлива інтелігентна родина, яка завжди покладала душу у виховання своїх дітей. Кожна з доньок була талановитою та успішною.

Голова осередку "Пласту" у Львові Дарина Доскач розповіла про близький зв'язок родини з організацією та про кожного члена родини. Вона описала Ярину Базилевич як розумну та ерудовану особистість, яка мало неодмінно досягала ідеалу у своїй роботі.

Дарина Доскач також зазначила, що батьки вкладали багато часу та зусиль у виховання своїх дітей. Він показував у соцмережах світлини, на яких весь час проводив з ними час, ходив з ними в театри та пікніки. Дарина Базилевич цікавилася мистецтвом та була талановитою.

Євгенія Базилевич та її доньки не були першими пластунами, які втратили життя під час війни, але вони були першими, з ким Дарина Доскач особисто знайомилась, і ця втрата особливо важка для неї.

Також розповідається про Дарину, яка була активною учасницею "Пласту" до 2021 року та зберігала гарні стосунки з однокласниками. Свідки згадують, що вона була яскравою та активною людиною, яка завжди була захоплена чимось новим.

Найкраща подруга Ярини Базилевич також поділилася спогадами. Вони були нерозлучними, їх сім'ї проводили час разом і грали в ігри. Вона описала Яринку як яскраву та позитивну людину, завжди зайняту різними захопленнями та з багатьма мріями та планами на майбутнє.

Трагедія в Львові:

  • Базилевич Емілія - 7 років;
  • Базилевич Дарина - 18 років;
  • Базилевич Ярина - 21 рік;
  • Базилевич Євгенія - 43 роки;
  • Демидова Ірина - 52 роки;
  • Погорецький Олександр - 54 роки;
  • Арабський Юрій - 55 років.

Міський голова Львова опублікував сімейне фото Базилевичів, під яким зазначив, що усі, окрім чоловіка, загинули у цій трагедії.

Також стало відомо, що Ярина Базилевич працювала програмним менеджером у офісі "Львів - молодіжна столиця Європи 2025".

Деякі з важливих об'єктів у Львові, такі як школи та центр творчості, отримали пошкодження внаслідок атаки. Також зруйнована церква ПЦУ святого Юрія Переможця.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua