BBC: Глобальний збій Microsoft став однією з найгірших кіберподій в історії.

Microsoft найгірша кіберподія в історії
Microsoft найгірша кіберподія в історії

Глобальний ІТ-збій призвів до аварії на 8,5 млн комп'ютерів по всьому світу

Згідно з інформацією від корпорації Microsoft, 19 липня відбувся глобальний ІТ-збій, який призвів до аварії на 8,5 млн комп'ютерів по всьому світу. Це найбільший випадок отримання пошкоджень такої кількості пристроїв і може бути найгіршою кіберподією в історії. Про це повідомляє BBC.

За словами віцепрезидента Microsoft Девіда Вестона, 8,5 млн пошкоджених пристроїв становлять менше 1% від загальної кількості комп'ютерів із Windows, але мають серйозні економічні та соціальні наслідки для підприємств, які користуються послугами CrowdStrike та запускають важливі сервіси.

Microsoft наголосив на важливості перевірки якості оновлень перед їх розсиланням для компаній, які використовують послуги CrowdStrike.

Вестон сказав: "Це нагадує нам про важливість безпечного розгортання та відновлення після аварій за допомогою існуючих механізмів у технологічній екосистемі для всіх нас".

Найгірша кіберподія в історії

Збитки від цього ІТ-збою були великими. За даними Microsoft, це, можливо, найгірша кіберподія в історії, яка перевищує всі попередні хакерські атаки та збої в роботі пристроїв.

Серйозні збої в роботі компаній

Низка країн стикнулася з серйозними збоями 19 липня. Аеропорти, державні установи, банки, логістичні перевізники, оператори зв'язку та приватні компанії припинили свою роботу. За даними Bloomberg, всі комп'ютери з Windows, на яких встановлено антивірус CrowdStrike, не працювали.

Особливо важкі наслідки понесли американські авіакомпанії. United Airlines та Delta Airlines скасували польоти через проблеми зі зв'язком. Frontier скасувала і затримала багато рейсів, що становить майже 30% від загальної кількості її рейсів. Allegiant та Sun Country також затримали багато рейсів.

В закордонних аеропортах панує хаос: пасажири не можуть зареєструватися на наступні рейси і не можуть отримати свій багаж. Системи бронювання та оплати працюють некоректно.

Причина збоїв - оновлення від CrowdStrike

CrowdStrike підтвердив зв'язок між оновленнями постачальника та збоями в роботі Windows. Зараз вони знаходяться в процесі відкату цих оновлень по всьому світу.

За даними CrowdStrike, масовий збій на хостах Windows пов'язаний з датчиком Falcon. CrowdStrike Falcon - це універсальна платформа для забезпечення безпеки кінцевих точок та захисту від кібератак.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua