Без воєнного квитка – без прав: українцям за кордоном приготували сюрприз.

Паспорт і воєнний квиток
Паспорт і воєнний квиток

Обмеження для чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном

Уряд України встановив нові обмеження стосовно видачі та обміну посвідчень водія для чоловіків призовного віку, які знаходяться за кордоном, повідомляє "Судово-юридична газета".

За рішенням, чоловіки віком від 18 до 60 років, що не оновили свої військові дані у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг", не зможуть отримати посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, перебуваючи за межами України.

Ці обмеження застосовуються під час воєнного стану та триватимуть ще 3 місяці після його закінчення. Вони стосуються послуг з обміну посвідчення водія, отримання нового після втрати чи крадіжки, а також державної реєстрації та перереєстрації автомобілів.

Додатково, посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не можуть бути відправлені міжнародними поштовими відправленнями для чоловіків призовного віку, про яких немає інформації щодо їх виключення з військового обліку або оновлення особистих даних.

Ці зміни стосуються послуг, що надаються підрозділами державного підприємства "Документ", яке координується Державною міграційною службою та розташоване за межами України.

Нагадаємо, що в одній з областей України почали використовувати поштові повістки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua