Бійцям Українського легіону пообіцяли безперешкодний перетин кордону.

Український легіон знаходиться біля кордону
Український легіон знаходиться біля кордону

У Польщі розпочався набір до Українського легіону

Станом на 4 жовтня 2024 року надійшло 196 заявок від бажаючих вступити до Українського легіону, як про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський. Набір проводиться у Любліні на базі Генерального консульства України і відкритий для громадян і громадянок України з усієї Європи. Якщо буде сформовано першу групу добровольців, навчання розпочнеться негайно.

Генеральний консул України в Любліні Олег Куць розповів про умови служби в легіоні. За його словами, бійці отримуватимуть грошову винагороду та проходитимуть підготовку під керівництвом Міністерства оборони Польщі. Після підписання контракту та проходження медогляду добровольців екіпірують та відправлять на фронт.

Куць також зазначив, що учасники легіону зможуть перетинати кордон для відпусток або ротацій і що це добровольчий підрозділ, де кожен може звернутися до призовного пункту без зобов'язань.

Президент Володимир Зеленський пропонував створити Український легіон після підписання безпекової угоди з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Нагадаємо, що спочатку планувалося сформувати українську бригаду у Польщі, але ця інформація не підтвердилася через недостатню кількість добровольців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua