Білорусь готує військові навчання з Росією. Прикордонники оцінили загрозу.

Зображення українських прикордонників на зборах
Зображення українських прикордонників на зборах

Росія та Білорусь планують провести спільні військові навчання під назвою "Захід-2025". Українські прикордонники не виключають можливість переміщення сил у напрямку України, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

За його словами, українські розвідники стежать за розвитком подій під час білорусько-російських військових навчань.

Не виключено, що під час цих навчань можуть відбутися деякі переміщення у напрямку нашого кордону. Однак, з огляду на минулі навчання, більшість заходів мають відбуватися на білоруських полігонах, можливо, в інших напрямках

Демченко наголосив, що незважаючи на будь-які дії агресора, Україна повинна мати ефективні оборонні засоби на кордоні з Білоруссю.

За словами речника, прикордонники не зафіксували жодних переміщень сил у Білорусі в напрямку українського кордону.

Нагадаємо, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомив, що Мінськ та Москва планують провести нові спільні військові навчання під назвою "Захід-2025" на території Білорусі.

Підготовка до вторгнення

Після проведення навчань "Захід" в Білорусі у 2022 році Росія розпочала повномасштабну агресію проти України, в тому числі з території Білорусі.

Раніше білоруське міністерство оборони призупинило будівництво військових об'єктів в Гомельській області неподалік від кордону з Україною.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко сумнівається, що Володимир Путін залучить військових з Північної Кореї для зміцнення російської армії. За даними звіту Інституту вивчення війни (ISW), НАТО відповідатиме на такий крок шляхом введення своїх військ в Україну.

Білоруська компанія "Гродна Азот", що займається виробництвом мінеральних добрив, постачала свою продукцію в Україну під туркменським брендом через компанію, зареєстровану в Об'єднаних Арабських Еміратах та належну громадянам Туреччини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua