Більше 100 нових мов: на Google-перекладач чекає масштабне оновлення.

Нові мови в Google перекладачі
Нові мови в Google перекладачі

У Google перекладачі з'явилося 110 нових мов

Найпопулярніший сервіс перекладу Google отримав величезне оновлення - тепер він може перекладати на 243 мови. За допомогою штучного інтелекту моделі PaLM 2, інженери Google зуміли навчити перекладач обробляти навіть дуже складні мови, які мають різні тональності та діалекти.

Однією з найпопулярніших нових доданих мов є кантонська, що є другою найбільш поширеною мовою Китаю. Також у перекладачі тепер можна знайти афарську - мову, якою розмовляють у Джибуті, Еритреї та Ефіопії. Крім того, кримськотатарська мова, яка належить до класифікації UNESCO як мова, що потребує додаткового захисту, тепер також доступна у Google Translate.

Всього в перекладачі було додано близько 110 нових мов, багато з яких мають мільйони або навіть сотні мільйонів носіїв.

Крім оновлення перекладача, Google запускає кампанію проти дезінформації в п'яти країнах Європейського Союзу. З березня на платформах TikTok та YouTube будуть показувати рекламні відеоролики.

Також уряд України отримає підтримку від Google - компанія передасть 5000 ключів безпеки, які допоможуть зміцнити безпеку облікових записів користувачів та забезпечити захист критичних операцій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua