Близько 40% повернутих з полону людей вважалися зниклими безвісти — Лубінець.

Зниклі люди неподалік Лубінця. Сповіщайте, якщо вам відомо щось
Зниклі люди неподалік Лубінця. Сповіщайте, якщо вам відомо щось

Уповноважений ВРУ розповів про статус повернутих з полону українців

Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, повідомив, що приблизно 40% звільнених з полону українців були визнані зниклими безвісти за особливих обставин. Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) їхній статус не був підтверджений. Він зробив цю заяву під час зустрічі з родичами військовополонених і зниклих безвісти.

За словами Лубінця, на зустріч було присутніх близько трьох сотень родичів українських полонених і зниклих безвісти. Вони задавали свої питання, на які відповідали представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Об'єднаного центру СБУ, Пенсійного фонду, Департаменту соцзабезпечення Міністерства оборони України, Національної поліції, МВС, Офісу генерального прокурора та Генерального штабу ЗСУ.

Родичі цікавилися особливостями пошуку зниклих безвісти. Підкреслив, що для нас немає юридичної відмінності між ними та тими, хто має статус військовополонених

Лубінець також розповів про спілкування з російським уповноваженим з прав людини щодо обміну полоненими та залучення до процесу представників третіх країн. Родичі отримали деталі цих переговорів під час зустрічі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua