Бої за Покровську агломерацію: експерт назвав основні напрямки російських ударів.

Бої за Покровську агломерацію: основні напрямки російських ударів
Бої за Покровську агломерацію: основні напрямки російських ударів

На Покровському напрямку фронту протистояння, окрім міста Покровськ, також знаходяться Селидове та Мирноград, утворюючи Покровську агломерацію.

Покровськ є важливим промисловим центром, його промзона дає можливість українським військам активно оборонятися. Однак, російська армія намагається атакувати з боків. Основні удари спрямовані на Селидове та Мирноград, повідомив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Основні зусилля окупантів наразі зосереджені на спробах флангового oхоплення Селидового. Нажаль, у них є тактичні успіхи в цій області. Вони просуваються у районі населеного пункту Вишневе, який фактично є його передмістям. Крім того, до лінії багатоповерхівок ще не дійшли, хоча бої вже тривають в міській забудові. Окрім цього, окупанти просуваються також з боку залізничної лінії, в напрямку Цукуриного. Подібна ситуація спостерігається й з населеного пункту Новогродівка, - коментує він.

За словами Снєгирьова, росіяни намагаються контролювати українську логістику на цій ділянці фронту.

Основна мета окупантів - захопити основні локації Сил оборони України на цьому напрямку. Мова йде про траси "Селидове - Покровськ" та "Покровськ - Карлівка - Донецьк", якими здійснюється ротація особового складу, евакуація поранених та доставка боєкомплекту. Умови погіршення погодних умов осіннього періоду роблять контроль над цими місцями ключовим питанням для подальших бойових дій у цьому районі, - зазначив гість ефіру.

Також він наголосив на підсиленні тиску з боку російських окупаційних військ у районі Курахового.

Наразі є повідомлення про найзапекліші бої в районі Максимільянівки. Відстань до Курахового приблизно 3,5 км. Таким чином, знову використовують тактику флангового охоплення Сил оборони України в цьому районі фронту, - каже аналітик.

Крім того, Снєгирьов зазначає зміну тактики та стратегії наступальних дій росіян на Курахівському напрямку.

Якщо раніше розмова йшла про атаки тільки піхотою без залучення бронетехніки, то зараз зафіксовані атаки окупантів з використанням понад 30 одиниць бронетехніки. За інформацією з місця подій, українським бійцям вдалося знищити приблизно 12 одиниць важкої бронетехніки, а ще 10 одиниць отримали серйозні пошкодження. Наразі рух окупантів на напрямку Покровськ - продовжується, але на Курахівському тимчасово припинений, - зазначено у повідомленні.

За його оцінкою, це пов'язано з діями Збройних сил України в Курській області.

Успішні дії Сил оборони України на Покровському напрямку залежать від ситуації в Курській області. Завдяки проведенні Курської операції з Покровського напрямку було перекинуто в Курську область найбільш бойові підрозділи російської армії, зокрема 810-ту бригаду морської піхоти. Аналогічна ситуація - з Курахівського напрямку було перекинуто підрозділи повітряно-десантних дивізій російських окупаційних військ, - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua