Центр протидії дезінформації спростував фейк про зникнення 152-ї бригади біля Покровська.

Дезінформація про зникнення бригади - спростована
Дезінформація про зникнення бригади - спростована

Українська бригада спростовує чутки про "зникнення"

Центр протидії дезінформації спростовує поширені російськими пропагандистами чутки про нібито "зникнення" 152-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України та її командира під час боїв на Покровському напрямку. Про це ЦПД повідомив у своєму Telegram.

"Верифікувавши інформацію в Генштабі, Центр повідомляє, що 152-га бригада продовжує виконувати бойові завдання, і заяви про її буцімто "зникнення" є безпідставними. Такі фейки російська пропаганда поширює для того, щоб посіяти паніку серед населення, викликати недовіру до Збройних Сил України, деморалізувати українських військових та їхні родини", - йдеться у повідомленні.

ЦПД закликає довіряти лише офіційним джерелам інформації та не поширювати непідтверджені дані.

Журналісти спростували інформацію про призначення Буданова на посаду президента

Раніше російські пропагандисти розповсюджували повідомлення, що українські військові "масово зникають", а їхні родичі "не можуть отримати жодної інформації" про долю своїх близьких.

До слова, раніше українські журналісти спростували інформацію про можливе призначення Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки, наступним президентом країни з підтримкою ЦРУ.

У мережі поширюється інформація, що нібито жителі Покровська організовують протести проти ЗСУ. Однак, як зауважив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін, ця інформація є російським фейком.

Російські "фейкороби" поширюють дезінформацію про українську армію

Раніше стало відомо, що "фейкороби" масово поширюють дезінформацію, ніби українські військові отримали наказ від головкома ЗСУ прорватися на курську АЕС та закласти там вибухівку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua