Чи є російські військові на території Білорусі? Відповідь Держприкордонслужби.

Чи є російські військові на Білорусі?
Чи є російські військові на Білорусі?

На кордоні між Білоруссю і Україною російських військ не зафіксовано, проте українські військові мають бути готові до будь-якого розвитку подій. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв'ю телеканалу "Еспресо".

За його словами, Україна має постійно зміцнювати свої оборонні позиції на кордоні з Білоруссю, оскільки ця країна знаходиться під впливом Росії, яка веде проти нас війну. Він підкреслив, що Росія намагається залучити Білорусь до конфлікту, тому необхідно зміцнювати оборонні можливості і планування на лінії кордону. Це допоможе забезпечити безпеку українських військових і дозволить їм активно діяти.

Демченко зазначив, що наразі російських військ на території Білорусі не спостерігається, але ситуацію постійно контролюють українські розвідувальні підрозділи та Державна прикордонна служба. Він попередив, що загроза зі сторони Білорусі лишатиметься, поки ця країна перебуває під впливом Росії.

Також варто відзначити, що Польща продовжує дію буферної зони на кордоні з Білоруссю. Про це заявив міністр внутрішніх справ та адміністрації країни Томаш Семоняк. Він підкреслив, що правила поведінки та розміри буферної зони залишаються незмінними.

У вересні Державна прикордонна служба України продемонструвала, що відбувається на кордоні з Білоруссю. За даними служби, Аляксандр Лукашэнка розміщує білоруські війська на кордоні з Україною під приводом навчань. Відповідно, українські прикордонники посилюють оборону в Чернігівській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua