Держава шукає фахівця, який котролюватиме будівництво військового цвинтаря. Названо гонорар.

Фахівець обладнання військового цвинтаря
Фахівець обладнання військового цвинтаря

Проект військового кладовища знову породив скандал. Валерій Шумахер, підприємець, який брав участь у тендері на технічний нагляд за І чергою будівництва кладовища, отримав відмову від Державної установи "Національне військове меморіальне кладовище". Інформацію про це надано в матеріалі з "Главкома".

Вартість закупівлі на технічний нагляд склала 23,63 млн грн. Проте дві компанії заявили про дискримінаційні умови закупівлі. Незважаючи на це, Антимонопольний комітет не побачив жодного порушення в вимогах замовника і не задовольнив скаргу компанії "В.С. Інжиніринг".

Учасниками тендеру на технічний нагляд зареєструвався тільки Валерій Шумахер, який запропонував свої послуги за 17,72 млн грн. Однак, замовник вимагав доказів досвіду виконання подібних проєктів, що Шумахер не міг надати. Його пропозицію відхилили.

Наразі триває будівництво І черги військового кладовища, а його завершення заплановано на кінець 2025 року. Перші поховання на кладовищі заплановані на цю осінь. Загалом буде створено близько 12 тис. могил і 720 колумбарних ніш.

Консорціум "Білдінг Юа" став переможцем тендеру на будівництво кладовища, пропонуючи ціну 1,75 млрд грн, що на 41,96 млн грн менше, ніж очікувалося.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua