До 3600 гривень: українцям можуть оформити допомогу від ООН, як це зробити.

Зображення - Допомога від ООН до 3600 грн
Зображення - Допомога від ООН до 3600 грн

ООН надає допомогу українцям

Організація Об'єднаних Націй (ООН) пропонує громадянам України можливість отримати допомогу, щоб підтримати їх у складних економічних умовах, спричинених конфліктом у країні. Фінансові кошти надаються для оплати тимчасового житла, забезпечення їжею і придбання особистої гігієни. З 1 жовтня сума допомоги для кожного члена домогосподарства збільшиться з 2 200 гривень до 3 600 гривень, якщо особа відповідає вимогам уразливості.

Для отримання допомоги можуть звернутися внутрішньо переміщені особи, постраждале населення та прийомні сім'ї, які відповідають соціально-економічним критеріям і мають місячний дохід менше 5,400 гривень на одного члена сім'ї. Однак, важливо враховувати, що якщо особа вже отримує допомогу від іншої організації ООН, вона може бути відмовлена в додатковій фінансовій допомозі. У разі потреби в допомозі, громадяни повинні звертатися до спеціального центру у своєму регіоні.

Деталі щодо адрес та графіків роботи пунктів реєстрації можна знайти на веб-сайті ООН. Крім того, можна отримати консультацію за номером телефону або через Telegram-канал. Міністерство соціальної політики також повідомило про зміни щодо виплат ВПО з 1 вересня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua