Допомога аграріям: Україна приєднається до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

Допомога аграріям: Україна приєднається до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку
Допомога аграріям: Україна приєднається до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Україна приєдналась до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Верховна Рада України схвалила рішення про приєднання України до Угоди про створення Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

Приєднання до цього Фонду дозволить українським аграріям отримати нові фінансові ресурси для розвитку сільського господарства, повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Зокрема, українським аграріям будуть надані:

модернізовані фінансові ресурси, такі як позики під низький процент або гранти, які надає Фонд для розвитку інноваційних технологій у сільському господарстві;

доступ до бази даних Фонду та використання його найновіших міжнародних інтелектуальних та технічних розробок у сфері агропромислового комплексу;

кращі можливості для участі в українських сільськогосподарських тендерах Фонду на закупівлю товарів та послуг для програм розвитку;

підтримка у міжнародному просторі як виробника та експортера сільськогосподарської продукції та підтримка Фонду на міжнародних політичних форумах.

Тарас Висоцький, виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України, зазначив, що приєднання до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку позитивно вплине на роботу українських аграріїв та дозволить їм отримати доступ до додаткових фінансових ресурсів.

За його словами, "у процесі відновлення та розвитку українського агросектору в умовах повномасштабної війни, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку дозволить надати агровиробникам позики під низькі проценти або гранти для дослідження та впровадження інноваційних технологій у сільське господарство".

Тарас Висоцький також наголосив, що приєднання до Угоди сприятиме розширенню міжнародного співробітництва України у сфері агропродовольчого сектору, залученню додаткових фінансових ресурсів для розвитку сільського господарства, застосуванню новітніх технологій сільського господарства та підвищенню продовольчої безпеки країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua