Дуров планував зустріч із Путіним у Баку? Версія Центру протидії дезінформації.

Дуров зустріч Путін Баку Дезінфоцентр
Дуров зустріч Путін Баку Дезінфоцентр

Засновник і генеральний директор месенджера Telegram, Павло Дуров, мав намір зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним у Баку кілька днів тому. Про це повідомив Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Ради національної безпеки і оборони України.

Не виключено, що Дуров намагався зустрітися з Путіним у Баку кілька днів тому. Він був відхилений. Тепер у Росії панує паніка, що "юдиний надійний російський месенджер, Telegram, може потрапити під контроль Заходу", – написав Коваленко у своєму телеграм-каналі.

За його словами, для Москви це є провалом, за яким винні всі фігуранти при Путіні, від Вайно до Патрушева.

Коваленко зазначив, що Telegram - це месенджер номер один в Україні та займає перше місце в Індії з 300 мільйонами користувачів. Він також висловив думку, що Telegram скоро стане лідером у Південній і Латинській Америці.

Арешт Дурова можна порівняти зі зломом "Енігми" британцями під час Другої світової війни. Telegram - єдиний месенджер, який активно використовують російські військові, – зауважив Коваленко.

Коваленко нагадав, що Дурова звинувачують у відмові співпрацювати з французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею.

У найближчі місяці Росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають відповідальними за цей напрям шпигунської діяльності. Також завдяки кейсу Дурова може обвалитися агентурна мережа РФ в Європі, – припустив Коваленко.

Нагадаємо, що Павла Дурова, засновника та генерального директора месенджера Telegram, затримали французькі спецслужби у суботу ввечері. Дурова арештували, коли він прибув з Азербайджану.

Американський мільярдер та засновник соцмережі Х Ілон Маск саркастично прокоментував арешт Дурова, а росіяни злякалися через цю подію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua