Експерт пояснив мету "мирних ініціатив" Китаю і Бразилії.

Експерт пояснює спільні ініціативи Китаю і Бразилії
Експерт пояснює спільні ініціативи Китаю і Бразилії

Китай та Бразилія створюють платформу "Друзі миру" для вирішення української кризи

Китай та Бразилія, разом з іншими країнами-однодумцями, планують створити платформу "Друзі миру", яка має на меті вирішити українську кризу. Це стане альтернативою українському центральному шляху, який готується до глобального Саміту миру.

Таку інформацію розкрив політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко під час інтерв'ю на телеканалі FREEДOM.

"Цю ініціативу слід розглядати як спробу розмити мирні кроки, які робить Україна. Україна намагається залучити світову спільноту, щоб вплинути на російського агресора і довести війну до справедливого завершення", - заявив політолог.

За словами Чаленка, це не дивно, що Китай є ініціатором такої платформи, оскільки це продовження його суперництва зі Заходом. Але не зовсім зрозуміло, чому такий план підтримали Бразилія, ПАР, Угорщина та Швейцарія.

"Китай не висловив підтримку Статуту ООН та ідеї територіальної цілісності України у своїх пропозиціях", - зауважив Чаленко.

Політолог вважає, що Китай продовжуватиме змагатися з Україною в цьому плані. Однак, Україна не повинна припиняти спроби комунікації з Китаєм, який має значний вплив на Російську Федерацію.

"Зараз триває геополітичне суперництво. Але головною метою для України є використання всіх можливих інструментів для закінчення війни. Я впевнений, що зустріч глави МЗС України з китайським міністром закордонних справ допоможе наблизитися до цієї мети, а також можлива зустріч між президентами України та Китаю. Тому треба продовжувати боротьбу в цьому напрямку", - підсумував Ігор Чаленко.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua