Експерти МАГАТЕ не змогли встановити причину пожежі на ЗАЕС.

Пожежа на ЗАЕС - причини невідомі
Пожежа на ЗАЕС - причини невідомі

Фахівці МАГАТЕ перевірили пошкоджену градирню на Запорізькій АЕС

Фахівці Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) провели огляд пошкодженої градирні, яка постраждала від пожежі. Причина пожежі поки не встановлена.

Експерти відвідали градирні станції для перегляду наслідків пожежі. За їхніми словами, ймовірно, пожежа спалахнула у внутрішній частині башти на висоті 10 метрів.

Очільник МАГАТЕ не зміг отримати доступ до басейну з холодною водою на градирні через дії окупантів. Під час візиту було помічено вигорілі ділянки та знайдені фрагменти бетону та пластику, які впали у басейн. Були зібрані зразки розплавленого пластику для подальшого аналізу. Запаху сірки не виявлено, що свідчить про те, що пожежу спричинив пластик.

В місці пожежі не було помічено шин та дронів. Також відсутні будь-які пошкодження уламків поблизу градирні. Радіоактивні речовини не були виявлені навколо градирень, які знаходяться на відстані 1,5 км від реакторів.

Експерти МАГАТЕ поки не зробили остаточних висновків щодо причини пожежі і обіцяють продовжити аналіз після додаткових оглядів та отримання доступу до басейну з холодною водою.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua