Експерти пояснили, як забезпечити роботу газового казана при відключенні світла.

Робота газового казану без світла
Робота газового казану без світла

Багато українців мають проблеми з роботою газових котлів під час відключення електрики. Експерти пропонують рішення для забезпечення опалення та гарячого водопостачання у будинках. Про це повідомляє "Хвиля".

Сучасні газові котли залежать від електрики для роботи насосів та інших компонентів, тому при відключенні електроенергії вони перестають працювати.

«На жаль, звичайні павербанки, за якими ми заряджаємо телефони, не підійдуть. Потрібні потужніші акумулятори або зарядні станції», - зауважує експерт.

Є кілька способів забезпечити опалення під час відключення електрики. Одним із них є використання акумуляторів, акумуляторних систем, систем енергонезалежності, які забезпечують енергією будинок, в тому числі і газові котли.

Експерти рекомендують використовувати літій-залізо-фосфатні (LiFePO4) акумулятори, які є безпечними та довговічними.

«Літій-залізо-фосфатні акумулятори є безпечними, екологічними, герметичними і не потребують заміни або додавання нового електроліту. Вони не втрачають свої властивості під час глибокого розряду і можуть працювати безперервно, забезпечуючи вашу техніку енергією», - повідомляють експерти.

Для забезпечення роботи котла потрібно зарядні станції можуть бути достатньо потужними та мати відповідну ємність батареї.

«Для роботи стандартного котла протягом 6 годин вам потрібна батарея ємністю 50 А-годин», - пояснюють експерти.

Деякі котли можуть не працювати від зарядних станцій через відсутність заземлення. Рекомендується звернутися до фахівців для проведення таких змін.

Також рекомендується встановлювати сонячні панелі або генератори як додаткові джерела енергії в будинках.

Експерти прогнозують, що в найближчому майбутньому потужні акумулятори стануть звичайним побутовим обладнанням в кожному будинку.

Українців закликають підготуватися до опалювального сезону наперед та ділитися своїм досвідом готування до можливих перебоїв у електропостачанні.

Нагадаємо, що в Державному підприємстві "Енергетичні системи південно-сходу" пояснили, від чого залежить ситуація в енергетиці України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua