Електронні цигарки теж шкодять оточуючим.

Вміст шкідливих речовин в електронній цигарці
Вміст шкідливих речовин в електронній цигарці

200 тис. людей вмирають через вплив тютюнового диму на роботі

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку вмирають 200 тис. людей через те, що вони вдихають тютюновий дим на роботі.

Центр громадського здоров'я повідомив, що близько 700 млн дітей вдихають повітря, яке забруднене тютюновим димом. Також небезпечний для оточення є використання електронних пристроїв для куріння.

Ризики для пасивних курців

Особи, які пасивно курять, стикаються з 25-30% більшим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань і респіраторних хвороб, таких як ішемічна хвороба серця і рак легень.

Електронні пристрої для куріння, подібно до звичайних сигарет, виділяють бічні аерозолі, які курець видихає в навколишнє середовище.

Ці аерозолі містять отруйні речовини, такі як ацетальдегіди, формальдегіди, летючі органічні сполуки, нікотин та важкі метали, які негативно впливають на здоров'я людини. Порівняно зі звичайними сигаретами, в аерозолі від електронних пристроїв є більше нікелю і хрому.

Законодавчі норми щодо куріння

Держпродспоживслужба нагадує про законодавчі норми щодо куріння, згідно з якими куріння і вживання тютюнових виробів заборонено на різних місцях:

  • у ліфтах і таксофонах;
  • у приміщеннях закладів охорони здоров'я, навчальних закладів, спортивних споруд та інших;
  • у приміщеннях закладів ресторанного господарства, культурних об'єктів, державних установ та інших;
  • у приміщеннях підприємств, готелів, гуртожитків та інших;
  • на дитячих майданчиках, в житлових будинках, підземних переходах, в транспорті загального користування та інших місцях;

Негативний вплив тютюнового диму

Куріння будь-яких тютюнових виробів шкодить організму незалежно від кількості. У тютюновому димі є більше 7 тис. хімічних елементів, з яких щонайменше 250 є токсичними, і 69 з них спричиняють онкологічні захворювання.

Міністерство охорони здоров'я повідомляє, що особи з шкідливими звичками, зокрема з тютюнопалінням, є у більшому ризику розвитку туберкульозу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua