Гаазький суд розслідує кібератаки на Україну як можливі воєнні злочини – Reuters.

Гаазький суд досліджує кібератаки як можливі воєнні злочини
Гаазький суд досліджує кібератаки як можливі воєнні злочини

Міжнародний кримінальний суд розслідує кібератаки на українську критичну інфраструктуру як можливі воєнні злочини. Про це повідомляє Reuters з посиланням на невідкриті джерела.

Відповідно до неіменованої особи, прокурори Гаазького суду досліджують кібератаки на інфраструктуру, які призводять до загрози життю мирних мешканців. Це включає напади, що призводять до відключення електро- та водопостачання, а також збоїв у мобільному зв'язку.

Та ж сама джерело зазначило, що Міжнародний кримінальний суд співпрацює з українськими правоохоронними органами у розслідуванні кібератак, які сталися після початку повномасштабного наступу.

Двоє інших джерел також повідомили Reuters, що існують підозри щодо того, що Росія здійснювала кібератаки ще під час окупації Криму.

Якщо будуть зібрані достатні докази, Гаазький суд може видати ордери на арешт.

Нагадаємо, що росіяни зламали супутниковий сигнал телеканалів групи StarLight Media та "Інтер" і транслювали парад на Красній площі в Москві.

Раніше сайт Федеральної ради Швейцарії та інших органів влади, які були залучені до проведення Глобального саміту миру, був атакований.

Російські хакери також атакували сайт іспанської компанії Santa Barbara Systems, що займається ремонтом танків Leopard для постачання їх в Україну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua