Гендиректор CrowdStrike прокоментував світовий збій.

Гендиректор CrowdStrike коментує світовий збій
Гендиректор CrowdStrike коментує світовий збій

Проблема із Windows: виявлено та виправлено

Голова компанії CrowdStrike, Джордж Куртц, повідомив про виявлення і виправлення проблеми, яка призвела до глобального технологічного збою. В даний момент триває процес усунення неполадок. Куртц зазначив, що збій не вплинув на Mac і Linux і не має нічого спільного з кібератаками або безпекою.

Куртц також рекомендував організаціям перевірити, чи спілкуються вони з представниками CrowdStrike через офіційні канали. Він підкреслив, що їх команда цілком зосереджена на забезпеченні безпеки та стабільності клієнтів.

Масштабні збої через проблему з Windows

Сьогодні ранком декілька країн стали свідками масштабних збоїв через проблему в Windows. Серед постраждалих установ – аеропорти, державні організації, банки, логістичні компанії, оператори зв'язку і приватні підприємства. За даними Bloomberg, всі комп'ютери з Windows, де був встановлений антивірус CrowdStrike, перестали працювати.

Найбільше постраждали американські авіакомпанії. United Airlines та Delta Airlines довелося скасовувати польоти через проблеми зі зв'язком, а Frontier затримала багато рейсів. І в аеропортах панує хаос: пасажири не можуть зареєструватися на майбутні рейси, а людям, які прилетіли, не вдається отримати свій багаж. Системи бронювання та оплати теж не працюють належним чином.

Причина збоїв пов'язана з антивірусом CrowdStrike

Компанія CrowdStrike підтвердила зв'язок між проблемою в Windows і оновленням від їх постачальника. Зараз вони працюють над відкатом цього оновлення по всьому світу. За даними компанії, збої на хостах Windows виникли через датчик Falcon, який забезпечує безпеку та захист кінцевих точок від кібератак.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua