Генштаб ЗСУ: вже 99 бойових зіткнень за добу, найгарячіше на Покровському напрямку.

Покровський напрямок: 99 бойових зіткнень за добу
Покровський напрямок: 99 бойових зіткнень за добу

Україна відповідає на наступальні дії окупантів

Протягом доби російські окупанти продовжують активно наступати, зосереджуючи свої сили на Покровському та Курахівському напрямках. Українські сили оборони рішуче реагують на будь-яку активність ворога.

За інформацією Генштабу, відбулося 99 бойових зіткнень. Ворожа авіація обстрілювала Харківську область, випустивши 18 керованих авіабомб на райони населених пунктів.

На Харківському напрямку окупанти намагалися штурмувати позиції українських військ у районах Глибокого та Вовчанська, але зазнали втрат і відступили. На Куп'янському напрямку противник атакував позиції українських підрозділів біля Стельмахівки та Піщаного, а також бомбардував райони Куп'янська і Петропавлівки.

Лиманський напрямок був підданий восьми атакам поблизу Невського, Макіївки та Тернів. Сіверський напрямок також був підданий атакам біля Іванодар'ївки, Спірного та Переїзного. Краматорський напрямок зазнав чотирьох штурмів поблизу Часового Яру, Дубово-Василівки, Кліщіївки та Григорівки.

Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку, де окупанти здійснили 36 спроб прорвати оборону українських захисників. Найактивніше воювали біля Прогресу, Новоолександрівки, Тимофіївки та Желанного. На Курахівському напрямку було зупинено 17 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку вдалося відбити ворожий штурм поблизу Великої Новосілки, а на Оріхівському напрямку ворог не зміг просунутися близько до Малої Токмачки після трьох невдалих спроб. На Придніпровському напрямку противник не проводив активних наступальних дій, але бомбардував райони населених пунктів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua