Гетманцев пояснив, як працюватиме нова система економічного бронювання.

Схема нової системи економічного бронювання
Схема нової системи економічного бронювання

Нова система економічного бронювання не дозволить викупитися від мобілізації

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про принципи нової системи економічного бронювання. За його словами, ця схема не дозволить просто заплатити гроші, щоб уникнути призову в армію.

“Сплатив гроші – не йдеш в армію: так не буде. Це буде реалізація принципу Кабінету міністрів «Працюй або воюй» і станеться це найближчим часом“, – підкреслив він.

Гетманцев також додав, що нова система не передбачатиме переліку законів, але пропонуватиме зміни до урядової постанови. Одним з головних критеріїв для отримання бронювання буде законна заробітна плата, зазначив він. Установи, які матимуть право на бронювання, будуть включені до розширеного переліку галузей.

“Одним із критеріїв буде «біла» зарплата, а іншим – відповідна галузь, перелік яких буде розширений“, – пояснив він, додавши, що система економічного бронювання може почати діяти до кінця цього року.

Не буде можливості викупитися від мобілізації

Нагадаємо, що систему бронювання змінять найближчим часом, проте будуть встановлені «червоні» лінії, і автоматичний викуп від мобілізації буде неможливий. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції. Він також додав, що велика увага приділяється справедливості, тому в систему залучаються військові. Шмигаль вважає, що потрібно створювати нові робочі місця, залучати людей до легальної економіки, підвищувати рівень заробітної плати та сплачувати більше податків і зборів до бюджету.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua