Глава Конотопа, атакованого Росією, назвав три міста, які прийшли на допомогу.

Мапа з виділеними містами-допомоги
Мапа з виділеними містами-допомоги

У ніч на 12 вересня російські загарбники напали на центр Конотопа, що знаходиться на Сумщині. Наразі місто знаходиться в скрутному становищі, оскільки не має грошей на відновлення після обстрілу. В кінецьто Київ, Стрий і Ромни прийшли на допомогу. Про це повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін у інтерв'ю для "Главком".

За словами мера, було пошкоджено близько 300 вікон у лікарнях, школах, дитсадках, котельнях, але він не може їх відновити наразі. Мер Києва Віталій Кличко зателефонував і обіцяв надати кошти на паливо для Конотопа. Він також висловив подяку мерам Стрию і Ромни за надану допомогу. Стосовно палива з Києва, мер не знає, яким саме обсягом воно буде.

В останні місяці ворог став більш активним на Сумському напрямку, особливо після початку операції ЗСУ на Курщині. Однак наразі немає масової евакуації з Конотопа. За словами мера, лише кілька людей виїжджають. В місті проживає близько 60 тисяч осіб.

Мер не закликає евакуюватися з Конотопа і стверджує, що ситуація в місті відрізняється від ситуації на інших напрямках бойових дій. Відстань від Конотопа до лінії фронту становить 65 кілометрів.

Немає підстав для ворожого наступу

За словами мера, зараз немає підстав для очікування наступу російських військ на Сумщину.

12 вересня російські окупанти здійснили атаку за допомогою безпілотних дронів-камікадзе на Конотоп. Наступного дня внаслідок обстрілу одна людина померла від отриманих поранень.

У Сумській області була введена обов'язкова евакуація з Глухова, Свеси та Есмані у Шосткинському районі.

За словами ексзаступника начальника Генштабу Ігоря Романенка, російські війська накопичували сили для наступу на Сумщину, але ЗСУ вдарили першими і атакували Курскому область Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua