Готуються до оборони: росіяни мінують Чорне море та скидають в воду «їжаки» .

Російський морський ІЖК скоро у Чорному морі
Російський морський ІЖК скоро у Чорному морі

Російські війська зміцнюють оборонні заходи в Чорному морі

За даними Telegram-каналу "Кримський вітер", російські окупаційні війська посилюють оборону в акваторії Чорного моря, зокрема біля Євпаторії. Вони встановлюють протидесантні загородження і мінують морську акваторію.

Росіяни почали встановлювати спеціальні загородження, подібні до "їжаків", для протидії можливим десантним операціям України. Крім того, вони активно закладають міни в акваторії Чорного моря, що є частиною їхньої стратегії посилення оборони Криму.

Помовляють (росіяни - "Главред") між собою, що Україна вже має підводні дрони

Оборонні загородження виготовляються на заводі "Затока", а потім перевозяться на баржах та понтонах і опускаються до води за допомогою плавучого крана.

Ці дії свідчать про підготовку росіян до можливої спроби висадки або наступу українських сил в регіоні. Оборонні заходи включають не тільки мінування берегових вод, але й посилення військової присутності та фортифікації біля ключових портів Криму, включаючи Євпаторію.

Такі кроки російських окупантів є реакцією на успішні операції українських сил, включаючи удари по російських військових об'єктах в Криму та знищення військової техніки.

Раніше міністр МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під тимчасовий контроль ООН і провести там легітимний референдум. Проте Міністерство закордонних справ України відхилило цю пропозицію.

За словами військового експерта Арті Гріна, Збройні сили україни можуть звільнити Крим за два тижні, проте для цього вони потребують певних засобів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua