ГУР: Кремль намагається уникнути загальної мобілізації до кінця 2024 року.

ГУР: Кремль намагається уникнути загальної мобілізації до кінця 2024 року
ГУР: Кремль намагається уникнути загальної мобілізації до кінця 2024 року

Росія шукає способу компенсувати збитки в Україні

11 жовтня 2024 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило інформацію про те, як Росія намагається відновити свою армію після втрат, завданих під час окупації України.

За даними розвідки, Росія використовує фінансові інструменти, щоб залучити нових військових і уникнути проведення загальної мобілізації. Це зроблено з метою уникнути соціальної напруги та протестів у великих містах, які можуть виникнути в разі оголошення мобілізації.

Влітку та на початку осені 2024 року в Росії поширювалися чутки про можливу загальну мобілізацію після "муніципальних виборів" 8 вересня. Це була спроба влади оцінити настрої населення.

Головним фактором, який дозволяє Росії відкласти рішення про мобілізацію, є наявність достатнього фінансового ресурсу. Однак, з постійним підвищенням початкових виплат за підписання контрактів, що становлять кілька мільйонів рублів у деяких регіонах РФ, кількість бажаючих вступити до окупаційної армії зменшується.

Незалежно від фінансових стимулів, окупанти стикаються з проблемою нестачі "ідеологічних" солдатів. Для вирішення цієї проблеми, новачкам на пунктах призову видають пропагандистські матеріали з кліше заявами про "підступний Захід і блок НАТО", "денацифікацію" та інші пропагандистські тези.

За оцінками російської сторони, наявність фінансового ресурсу покриває втрати без необхідності загальної мобілізації щонайменше до кінця 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua