Харлан прокоментувала перемогу на Олімпіаді-2024.

Харлан перемогла на Олімпіаді-2024
Харлан перемогла на Олімпіаді-2024

На Олімпійських іграх-2024 Україна здобула першу золоту медаль у фехтуванні на шаблях. Фехтувальниця Ольга Харлан поділилася своїми враженнями від перемоги команди.

Не можемо усвідомити це. Гадаю, що усвідомимо трохи пізніше. Знаємо одне: підняли вище український прапор, співали гімн. Ця медаль – для наших захисників і захисниць. Вдячні нашим родинам за підтримку. Ми шоковані – розповіла Харлан.

Вона також зазначила, що перед 1/4 фіналу італійками команда була дуже хвилювана і поділилася своїми нервами.

За нашим фехтуванням було видно, що ми трохи нервували. Але коли вже виграли, то сказали собі: починається фехтування – прокоментувала Харлан перемогу у 1/4 фіналу.

Перед фіналом з Кореєю українки були розслаблені.

Казали собі, що можемо це зробити. Не те, що маємо – не хотіли накручувати себе. Просто хотіли фехтувати. Чесно кажучи, перед стартом матчу ми були розслаблені – додала Харлан.

Українські фехтувальниці перемогли збірну Південної Кореї у фіналі Олімпійських ігор. Це перша золота медаль для України на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова представляли Україну у командному турнірі. У фіналі відбулася напружена боротьба, але завдяки силовій сутичці Ольга Харлан принесла Україні перемогу з рахунком 45-42.

Після цієї перемоги Ольга Харлан внесла історичний вклад у український спорт.

Ніколи раніше українські спортсменки не здобували більше п'яти медалей на Олімпійських іграх. Благодяря бронзі в особистих змаганнях та золоту в командних змаганнях, Ольга Харлан стала найуспішнішою українською учасницею Олімпіади з шести медалями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua