Хто має допомагати жителям Курщини? Несподівана заява російських опозиціонерів.

Хто має допомагати Курщині?
Хто має допомагати Курщині?

Допомога мешканцям Росії на територіях, зайнятих ЗСУ, має надаватися через українські структури та гуманітарні організації

Допомога мешканцям Росії, які потрапили на території, що контролюються Збройними силами України, повинна надаватися через українські державні та громадські структури, а також через міжнародні гуманітарні організації. Про це заявила Рада Форуму вільної Росії, повідомив політичний діяч Гаррі Каспаров.

"Два дні тому деякі наші колеги з 'Антивоєнного комітету' закликали надавати матеріальну підтримку мешканцям Курської області, які постраждали від воєнних дій на території регіону. Прозвучала навіть пропозиція збирати кошти для постраждалих жителів Курської області через російський Ощадбанк", - зазначено у заяві.

Рада Форуму вільної Росії не обговорює необхідність надання допомоги всім мешканцям Курської області, включаючи прихильників Путіна, які підтримують війну, та настоює на тому, щоб допомога надавалася через українські структури та гуманітарні організації.

Збір коштів через структури російського режиму та підтримку переміщених осіб, серед яких можуть бути учасники або посібники злочинної війни, Рада Форуму вважає неприйнятними.

Рада Форуму вважає, що допомога мешканцям територій, зайнятих ЗСУ, має надаватися через українські державні та громадські структури, а також через міжнародні гуманітарні організації.

"Принаймні до тих пір, поки не будуть створені структури політичного представництва російського опору, здатні належним чином організувати життя на територіях, звільнених від режиму Путіна", - зазначено в заяві Ради Форуму.

Рада Форуму вільної Росії вважає, що з розширенням зони, що звільняються від влади Путіна, стає все більш актуальним створення таких структур.

Варто відзначити, що Україна не має наміру та не цікавиться захопленням чужих територій, зокрема Курської області. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий. За його словами, з території Курської області з початку літа регулярно обстрілюють Сумську область.

Тихий підкреслив, що Збройні Сили України діють з метою захисту та безпеки України, і їхні дії сприяють фронту.

Натомість, президент Росії Володимир Путін, помітно втративши терпіння, заявив в ході засідання щодо ситуації в Курській області, що Україна, як він тепер розуміє, вторглася на територію Курської області Росії з метою посилити свої переговорні позиції, проте Москва не буде переговорів з Києвом.

За даними губернатора Курської області Олексія Смирнова, з початку бойових дій РФ втратила контроль над 28 населеними пунктами. Аналітики DeepState оцінили, що вдалося звільнити щонайменше 44 населених пункти, а статус ще десяти населених пунктів залишається невідомим.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua