Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи .

Інвалідність прокурора Хмельниччини. Деталі справи
Інвалідність прокурора Хмельниччини. Деталі справи

Прокурор Олексій Олійник отримав довічну інвалідність другої групи без належних доказів від головної лікарки МСЕК Тетяни Крупи. Таку інформацію повідомив журналіст Юрій Бутусов у відповідь на допис Олійника.

“МСЕК призначив інвалідність другої групи Олійнику на підставі рішення головного лікаря Крупи. Проте Олійник не надав жодних доказів щодо своїх травм або їх важкості впродовж останніх років. Тому мої звинувачення щодо корупції Крупи мають підставу”, - зазначив Бутусов.

Бутусов зауважив, що Олійник повинен був пройти медичне обстеження та надати результати, щоб підтвердити свою травму, але цього не зробив. Він також зазначив, що Олійник не пояснив причини присудження другої групи інвалідності і відкинув відповідальність на комісію та правоохоронні органи.

За словами журналіста, невідомо, як саме дружина Олійника, Ірина, отримала інвалідність другої групи. Він підозрює, що вона отримала інвалідність у тому ж році, що і чоловік. За даними Бутусова, Ірина не отримувала пенсію від Пенсійного фонду в 2017 році, але почала отримувати в 2018 році.

Олійник також подав позов і отримав рішення щодо нарахування пенсії у розмірі 60% від доходів. Ймовірно, те саме стосується й Ірини Олійник, додав Бутусов.

Загалом, близько 50 прокурорів Хмельниччини отримали інвалідність через корупційні дії Тетяни Крупи. Генеральний прокурор України наказав провести розслідування щодо цих фактів.

Висновки

Олексій Олійник отримав інвалідність другої групи без достатніх доказів. Журналіст підозрює, що його дружина також отримала інвалідність. Відбувається розслідування цих фактів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua