Іран скликає екстрене засідання Ради нацбезпеки на тлі чуток про ліквідацію лідера "Хезболли" ізраїльським авіаударом.

Лідера Хезболли знищено ізраїльським авіазахистом
Лідера Хезболли знищено ізраїльським авіазахистом

Аятола Алі Хаменеї скликав засідання у зв'язку з ударом Ізраїлю по Бейруту

Аятола Алі Хаменеї, верховний лідер Ірану, скликав екстрене засідання Вищої ради національної безпеки у своїй резиденції. Зустріч відбувається як реакція на удар Ізраїлю по Бейруту, при цьому метою був лідер "Хезболли" Хасан Насралла, повідомляють іранські посадовці.

За інформацією, яка з'явилася після удару Ізраїлю на штаб-квартиру "Хезболли" в Бейруті, Хасан Насралла був ціллю цієї атаки. Журналіст Бен Каспіт повідомив про його смерть, але арабські ЗМІ заявляють, що він живий і в безпеці. Офіційного підтвердження поки немає.

За словами ізраїльських посадовців, питання про можливу ліквідацію Насралла обговорювалося ще до поїздки прем'єр-міністра Нетаньяху до Нью-Йорка. Однак було вирішено зачекати на відповідний момент, який настав у п'ятницю.

Удар по Бейруті стався незабаром після виступу Нетаньяху на Генеральній Асамблеї ООН, де він закликав до перемоги над "Хезболлою" для забезпечення виживання Ізраїлю.

За даними міністерства охорони здоров'я Лівану, у результаті ударів загинуло щонайменше дві людини, а 76 травмувалися. Міністр охорони здоров'я Лівану Фірас Абіад застерігає, що кількість жертв може зрости, оскільки багато людей досі знаходяться під завалами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua