Іран здійснив наймасштабнішу ракетну атаку на Ізраїль – Пентагон.

Ракетна атака Ірану на Ізраїль
Ракетна атака Ірану на Ізраїль

Іран виготовив подвійну кількість ракет порівняно з минулого разу

Вчора Іран виконав атаку на Ізраїль, запустивши подвійну кількість балістичних ракет порівняно зі своєю минулою атакою у квітні. США виставили дюжину перехоплювачів для протидії цій загрозі. Про це повідомив речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер, з посиланням на CNN і Sky News.

Це приблизно вдвічі більше, ніж кількість балістичних ракет, які вони запустили востаннє. Отже, безумовно, як і минулого разу, їх наміром є руйнація

Райдер також повідомив, що міністр оборони США Ллойд Остін вчора вдруге переговорив із міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом.

Він підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів захисту Ізраїлю і підкреслив, що США, як і раніше, займають міцну позицію по всьому регіону Близького Сходу, щоб захистити американські сили та Ізраїль від загроз з боку Ірану та терористичних організацій, що підтримуються Іраном

Зараз у східній частині Середземного моря діють три есмінці з керованими ракетами: USS Arleigh Burke, USS Cole та USS Bulkeley. За словами Райдера, в операції брали участь есмінці USS Bulkeley та USS Cole.

Нагадаємо, Іран запустив по Ізраїлю 200 балістичних ракет - Блінкен.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua