Ірландія змінює правила отримання дозволів на роботу.

Офіс Ірландії
Офіс Ірландії

У Ірландії з 2 вересня набудуть чинності нові правила отримання дозволів на роботу, які спростять процедуру та сприятимуть забезпеченню потреб ринку праці та збереженню талановитих спеціалістів. Про це повідомляє Schengen.News.

Міністр підприємництва, торгівлі та зайнятості Ірландії Пітер Берк зазначив, що ці зміни допоможуть створити гнучку систему отримання дозволів на працевлаштування та захистити права працівників.

Згідно з новими правилами, деякі власники дозволів на роботу зможуть змінити роботодавця після дев'яти місяців. Крім того, введено новий дозвіл на сезонну роботу, але його деталі поки не розкриті.

Новий дозвіл на сезонну роботу буде спрямований на тих, хто планує працювати в Ірландії лише на короткий період, наприклад, як збирачі ягід. Це полегшить працедавцям, які потребують додаткової робочої сили під час сезонних робіт.

Ще одна зміна стосується можливості просування по службі для власників дозволів на роботу, не отримуючи нового дозволу. Також у нових правилах передбачено вимоги щодо місця проживання та навчання для людей з дозволами на роботу.

Нещодавно кількість українських біженців, що проживають у житлових приміщеннях, наданих урядом, значно зменшилася. За останній рік з таких приміщень виїхали майже 17,5 тисяч людей. Уряд закрив десятки центрів, які надавали проживання українцям.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua