ISW вказав на недоліки української армії.

Недоліки української армії на зображенні
Недоліки української армії на зображенні

За даними аналітиків, Україна має обмежену можливість створювати ефективні бойові підрозділи через недостатню військову допомогу зі Заходу. Проте Київ приймає заходи, щоб уникнути нестачі людських ресурсів в армії.

Як зазначив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю CNN, Україні необхідно 14 бригад, але Київ не зміг оснастити навіть чотири з них. Зазначимо, що Україна зосереджує зусилля на зростанні внутрішнього виробництва безпілотників і перекладає техніку зі складів або резервних бригад, щоб компенсувати недостатню військову допомогу Заходу. Щоправда, недостатнє забезпечення, зокрема бронетехнікою та артилерійськими боєприпасами, призвело до втрат українського персоналу. Згідно з оцінками аналітиків, здатність України протистояти російським наступальним операціям значною мірою залежить від військової допомоги Заходу та зусиль України створити та відновити чинні підрозділи. Але аналітики вважають, що збільшення кількості піхоти без належної кількості техніки не підвищить бойову готовність України.

Російському диктатору Володимиру Путіну вдалося збільшити штатну чисельність російської армії до 2 мільйонів 389 тисяч осіб, з яких 1,5 мільйона - військовослужбовці. До цього армія ворога нараховувала 2 мільйони 209 тисяч 130 осіб, з яких 1 мільйон 320 тисяч - військові.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua