Канада запускає масштабний побутовий експеримент.

Експеримент вдома Канади
Експеримент вдома Канади

Канада створює нову програму вирішення проблеми електронних відходів

Уряд провінції Альберта в Канаді розробив нову програму для вирішення проблеми сміття. Починаючи з квітня 2025 року, канадці зможуть приносити на утилізацію понад 500 застарілих або несправних електронних пристроїв. Про це повідомляє видання Vancouverok.

„Мешканці Канади повинні будуть змінити свої звички. Нова пілотна програма, яка пройде в 148 населених пунктах провінції Альберта, охопить такі предмети, як мобільні телефони, мікрохвильові печі, ваги, газонокосарки, колонки, DVD-плеєри, електроінструменти та інше“, – пише видання.

Компанія, яка буде відповідати за утилізацію, заявляє, що близько 95% металів і пластмас, використаних у цих пристроях, можна переробити, розплавити і використати повторно.

Згідно з повідомленнями видання, програму тестували з 2020 року. Зі смітників Альберти вже вивезено 14 000 тонн технічного сміття для подальшої переробки.

Як повідомляє сайт уряду провінції, після запуску програми електронні пристрої можна буде здавати в будь-якому з 365 пунктів збору вторинної сировини, розташованих у 148 місцевостях провінції. Загалом в Альберті є близько 350 населених пунктів. Вартість утилізації поки не названа.

„Провінція також планує розробити перші в Канаді програми утилізації сонячних панелей, акумуляторів для електромобілів та компонентів вітряних турбін. Ці додаткові заходи зроблять систему утилізації відходів Альберта найбільш всеосяжною в Канаді. Крім поліпшення процесу переробки по всій провінції, розширення програми утилізації електроніки є частиною плану Альберта зі зменшення викидів і розвитку енергетики“, – зазначає Управління з утилізації відходів Альберта.

Нагадаємо, що вартість оренди житла у великих містах Канади постійно зростає. Канадські орендарі проводять провокаційні акції, щоб зупинити це безконтрольне зростання цін. Дедалі більше мешканців Торонто приєднуються до цих акцій, оскільки вони відчувають безвихідь через великі ціни на житло. Наразі вартість однокімнатних квартир у цьому мегаполісі сягає 2 500 доларів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua