Катар передав Україні списки зниклих безвісти військових і листи полонених.

Катар передав Україні списки
Катар передав Україні списки

Катар допомагає отримати дані про зниклих безвісти військовослужбовців

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що завдяки посередництву Катару вдалося отримати списки зниклих безвісти військовослужбовців та листи українських військовополонених до своїх рідних. Він також зазначив, що обговорив можливість прискорення процесу обміну військовополоненими з уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою з РФ.

Контроль ЗСУ спонукав Росію до звільнення військовополонених

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими звільнив 19 жовтня ще 95 українських захисників з полону. Інститут вивчення війни вказує, що контроль ЗСУ над частиною Курської області спонукав Росію до частіших обмінів військовополоненими з Україною.

Зростання випадків страти українських військовополонених

На жаль, відзначається зростання випадків страти українських військовополонених. Це може бути спричинено наказами або заохоченням з боку російських командирів. Відзначимо, що окупанти знову порушили правила ведення війни, розстрілявши дев'ятьох українських військових на Курщині. Також розпочато досудове розслідування вбивства чотирьох полонених бійців Національної гвардії поблизу Селидового.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua