Кіберфахівці розвідки атакували низку телеканалів Росії.

Кіберфахівці розвідки атакували телеканали Росії
Кіберфахівці розвідки атакували телеканали Росії

Кібератаки Міноборони на російські телеканали

Кіберфахівці розвідки Міноборони України провели атаку на російські телеканали, показуючи правдиві відео про війну в Україні. Цю інформацію підтверджують джерела у спецслужбах.

За їхніми даними, Головне управління розвідки показало свої відео на таких телеканалах, як "Пєрвоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Пєрвий канал" та інші. Дехто з цих каналів належить медіахолдингу олігарха Андрія Комарова.

Російські кіберфахівці намагалися виправити ситуацію, проте трансляція дев'яти російських телеканалів, серед яких "Євразія 360", "Євразія. Пєрвий канал", "Пєрвоуральськ ТВ", "Луганськ 24", "Пєрвого республіканського", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Перший російський", була припинена.

Незважаючи на це, розвідці вдалося залишити доступ до серверів телекомпаній. Тому декілька каналів були змушені тимчасово припинити мовлення.

Наразі тільки "Євразія 360" та ТВ-3 частково відновили свою роботу. Решта каналів залишаються заблокованими.

Раніше повідомлялося, що хакери Міноборони завершили масовану DDOS-атаку на інтернет-інфраструктуру РФ, пошкодивши при цьому банки та урядові ресурси. Крім того, відомо, що кіберфахівці Міноборони України спільно з хакерською групою "ВО Team" припинили роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua