Клубний рейтинг УЄФА: на якому місці «Динамо» та «Шахтар» після провальних ігор.

Клубний рейтинг УЄФА: місце «Динамо» та «Шахтар»
Клубний рейтинг УЄФА: місце «Динамо» та «Шахтар»

Українські команди не вразили суперників у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи

У минулому тижні киянське "Динамо" та донецький "Шахтар" почали свої виступи у Лізі Чемпіонів та Лізі Європи з двох поразок. Обидва клуби не змогли забити жодного голу суперникам. Це призвело до погіршення рейтингу українських команд за версією УЄФА.

У першому турі Ліги Чемпіонів "Шахтар" зіграв внічию з "Болоньєю". Матч пройшов рівним, але без голів у воротах. Обидва клуби мали свої шанси на перемогу, але не змогли їх реалізувати. Крім того, "Шахтар" втратив кількох гравців через травму - Данила Сікана та Юхима Коноплю.

У другому турі "Шахтар" зустрівся з "Аталантою" і поступився з рахунком 0:3. "Аталанта" контролювала гру і забила два голи у першому таймі, а ще один - на початку другого.

Такі результати зробили груповий етап Ліги Чемпіонів складнішим для "Шахтаря". У рейтингу клубів команда ділить 37-е місце з французьким "Марселем".

У Лізі Європи "Динамо Київ" також зазнало двох поразок. Кияни програли "Лаціо" з рахунком 0:3 у першому матчі, а потім поступилися "Хоффенхайму" 0:2. У обох іграх "Динамо" не змогло забити м'яча.

Наразі "Динамо Київ" займає 71-е місце в рейтингу, відстаючи від французького "Ліону" на 1 500 балів.

Такі результати українських команд відбиваються на нещодавніх неуспіхах національної збірної України з футболу та футзалу.

Збірна України з футзалу не змогла пройти до фіналу чемпіонату світу, але зуміла отримати бронзову медаль у матчі за третє місце проти Франції з рахунком 7:1.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua