Коли і як варто виносити новорічну ялинку - народні повір'я.

Виносити новорічну ялинку народні повір'я
Виносити новорічну ялинку народні повір'я

Українські народні повір'я стверджують, що ялинки, які залишаються вдома після Нового року довше, ніж потрібно, приносять невдачі та проблеми. Це пов'язано з нагромадженням негативної енергії в їх гілках. Сайт Gazeta.ua надає поради щодо правильного виводу ялинки з дому.

Експерти радять звернути увагу на з'явлення коричневих плям на гілках ялинки, так як це може свідчити про припинення позитивної енергії. Також, якщо прикраси раптово починають падати з ялинки, це може бути спосібом домовика показати, що час прибрати новорічні прикраси.

Традиційно, ялинку можна виводити після 14 січня, коли святкують старий Новий рік, і залишати її до 19 січня - Водохреща. Важливо також звернути увагу на розшаровування стовбура ялинки, оскільки це може бути ознакою прихилювання злого духу.

Для вивозу ялинки теж є вимоги, зокрема, не викидати її через вікно. Також рекомендується викидати її на спеціальний майданчик для сміття або віддати на переробку. Варто обережно прибирати гострі голки, оскільки вони можуть розлетітися по кімнаті. Зі штучними ялинками все простіше - їх потрібно лише промити, просушити і зберегти у коробці.

Святкова ялинка в Україні потрапила до списку найкращих у світі. Вона прикрашена 1000 жовто-блакитними орнаментами з минулих років та зображенням архангела Михаїла. На дереві також розміщені прапори країн, що підтримують Україну у боротьбі з Росією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua