Корозія, тріщини, руйнування: чи зможе Київ уникнути масового "мостопаду".

Мостопад в Києві, шляхопровод падає
Мостопад в Києві, шляхопровод падає

У Києві два старих моста через Дніпро у критичному стані

Експерти попереджають, що мости Патона і Метро, що знаходяться в Києві, становлять небезпеку для користувачів. Ці мости перебувають у п'ятому експлуатаційному стані і потребують негайного ремонту.

Міст Патона, побудований у 1953 році, та міст Метро, що відкритий у 1965 році, вже давно не відповідають вимогам безпеки. Незважаючи на це, щодня через них проїжджає більше 100 тисяч транспортних засобів.

Останнє обстеження мосту Патона, проведене у 2020 році, показало, що деякі його елементи кородують на 80%. Ситуація вимагає проведення повного ремонту, проте фінансування є проблемою, оскільки вартість відновлення мосту Метро оцінюється у 500 млн. доларів.

Уряд планує прийняти тимчасові заходи, такі як установлення металевих конструкцій на мосту Метро і обмеження руху вантажного транспорту на мосту Патона. Але ці заходи є лише тимчасовими рішеннями.

Експерти наголошують на необхідності розробки комплексної стратегії ремонту і експлуатації мостів. Вони також критикують місцеву владу за неправильне розподілення ресурсів на будівництво нових проектів замість ремонту важливих об'єктів.

Ситуація з мостами залишається критичною, і експерти закликають владу до негайних дій і прозорого інформування громадськості про стан мостів у місті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua