Кривавий вересень: Україна втратила найбільше цивільних в перший місяць осені – ООН.

Зображення крилатої ракети жовтого кольору
Зображення крилатої ракети жовтого кольору

За інформацією ООН, більшість загиблих в Україні були люди старше 60 років. У вересні було 9 дітей, які загинули, і 76 отримали поранення, повідомляє Моніторингова місія ООН з прав людини.

Дані ООН показують, що 46% загиблих також були старше 60 років, а загалом у вересні загинуло 9 дітей і 76 людей були поранені.

Ракетні атаки на всій території країни, особливо на міста Харків та Запоріжжя, сприяли збільшенню кількості жертв. Багато жертв, які були поруч з фронтовою лінією, стали наслідком атак з використанням безпілотних літальних апаратів, - йдеться у звіті.

ООН також зазначає, що "більшість жертв серед громадянського населення (92%) і пошкоджень освітніх і медичних установ (96%) у вересні сталися на території, яка контролюється Україною".

Принаймні 30 обстрілів пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території, контрольованій Україною, і 5 на території, окупованій РФ) - сказано в звіті.

Зазначається, що російські військові постійно атакують українські регіони різними видами озброєння, включаючи безпілотні літальні апарати, ракети, керовані авіаційні бомби та системи залпової вогневої підготовки.

Нагадаємо, що представниця агентства ООН з питань біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг заявила, що ООН не має достатньо коштів для допомоги українцям в наступну зиму, коли було зруйновано більшу частину потужностей по виробництву електроенергії в Україні.

Також варто зазначити, що Генеральна Асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію, згідно з якою Ізраїль повинен покинути окуповані території.

У своєму останньому звіті про Україну, Моніторингова місія ООН також повідомила про нові факти порушень росіянами Женевських конвенцій. Видатний представник Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що втрати українських військових є серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua