Ляшко назвав дату ліквідації МСЕК в Україні: що зміниться.

Лигвідація МСЕК в Україні: нові зміни
Лигвідація МСЕК в Україні: нові зміни

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про ліквідацію МСЕК (медико-соціальних експертних комісій). Він повідомив про це під час брифінгу, де зазначив, що з 2025 року МСЕК повністю припинять свою роботу в Україні. Замість них будуть використовуватися оцінка функціонування людини та виявлення її потреб.

«Медики, які надали лікування та реабілітацію, будуть оцінювати потреби людей з працездатністю. Ми також залучимо інші сторони через міжнародну класифікацію функціонування, яка стала національним класифікатором», - розповів Ляшко.

Згідно з Міністром охорони здоров'я, Міністерство соціальної політики досліджує втрату функцій людиною, компенсаторні механізми, доступні послуги. Міністерство економіки, з свого боку, вивчає випадки, коли люди, втративши функціональність, не можуть повернутися до своєї попередньої роботи.

«Міністерство освіти також залучається для навчання людей, які втратили певні функції організму. Це допоможе нам пропонувати механізми для повернення людей до суспільства», - додав Ляшко.

Міністр також повідомив, що до кінця тижня буде видане розпорядження Кабінету міністрів України, що ліквідує центральну МСЕК.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ №732/2024, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням у встановленні інвалідності посадовим особам державних органів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua