Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі: "Росія не повинна перемогти".

Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі: Росія викликає тривогу
Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі: Росія викликає тривогу

Глави Європейської Ради засудили агресію Росії проти України

Лідери країн Європейського Союзу, які зустрілися в Брюсселі на засіданні Європейської Ради, відверто засудили російську агресію проти України. У прийнятому документі також підтверджено підтримку суверенітету та територіальної цілісності України і виразили думку, що Росія не зможе перемогти у своєму загарбницькому конфлікті.

"Європейська Рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є яскравим порушенням хартії ООН, і також підтверджує незмінну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах, які визнані міжнародно. Вона також зобов'язує Європейський Союз надавати Україні та її народу політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу, доки це буде необхідно, і на необхідних рівнях. Росія не матиме перемоги", - зазначено в документі.

Також було зазначено, що Європейська Рада підтримує реалізацію загального, справедливого та тривалого миру в Україні, відповідно до основних принципів міжнародного права. Країни Європейського Союзу будуть продовжувати активно залучати більше міжнародної підтримки для ініціативи про розвиток першого Саміту миру в Україні.

"Європейський Союз наголосив, що будь-які ініціативи стосовно України повинні бути прийняті за участю самої України. Європейський Союз буде продовжувати активно сприяти вирішенню цього питання і залучати інші країни до спільної діяльності. Також було вітано проведення саміту Україна - Південно-Східна Європа, який відбудеться 9 жовтня 2024 року в місті Дубровнік", - йдеться в документі.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua